Maia Sandu, despre răpirea judecătorului ucrainean: „Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre răpirea judecătorului ucrainean: „Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni”

Președinta țării Maia Sandu a venit cu o reacție după răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, acuzat de acte de corupție. Șefa statului a calificat situația drept „inadmisibilă”.

x

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități”, a scris Sandu în dimineața de 5 aprilie, pe pagina sa de Facebook.

Președinta țării a amintit că judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută.

„Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a conchis șefa statului.

Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova,…

Publicată de Maia Sandu pe Duminică, 4 aprilie 2021

 

***

Despre răpirea lui Nicolae Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan. Poliția capitalei a confirmat răpirea bărbatului de 54 de ani și a precizat că a fost inițiat un dosar penal. Magistratul a fost preluat de către 3 indivizi chiar din curtea blocului în care locuia. De atunci, despre locul aflării lui Ceaus nu se cunoaște nimic.

  • 27
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: