Maia Sandu, despre răpirea judecătorului ucrainean: „Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre răpirea judecătorului ucrainean: „Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni”

Președinta țării Maia Sandu a venit cu o reacție după răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, acuzat de acte de corupție. Șefa statului a calificat situația drept „inadmisibilă”.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități”, a scris Sandu în dimineața de 5 aprilie, pe pagina sa de Facebook.

Președinta țării a amintit că judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută.

„Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a conchis șefa statului.

Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova,…

Publicată de Maia Sandu pe Duminică, 4 aprilie 2021

 

***

Despre răpirea lui Nicolae Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan. Poliția capitalei a confirmat răpirea bărbatului de 54 de ani și a precizat că a fost inițiat un dosar penal. Magistratul a fost preluat de către 3 indivizi chiar din curtea blocului în care locuia. De atunci, despre locul aflării lui Ceaus nu se cunoaște nimic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: