Maia Sandu s-a întâlnit cu subsecretarul de stat al SUA pentru creștere economică, energie și mediu. Ce au discutat
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu subsecretarul de stat al SUA pentru creștere economică, energie și mediu. Ce au discutat

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție pe 8 februarie cu Jose W. Fernandez, Subsecretarul de stat pentru creștere economică, energie și mediu al administrației Statelor Unite ale Americii, aflat în vizită la Chișinău.

Oficialii au vorbit despre impactul negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra țării noastre și despre modul în care gestionăm criza energetică, creșterea inflației și dificultățile economice, urmări ale agresiunii ruse.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru parteneriatul de lungă durată cu SUA și pentru tot sprijinul financiar oferit de către prietenii americani pentru depășirea crizelor din ultimul an.

A fost subliniat și aportul Statelor Unite la dezvoltarea democrației și la avansarea luptei cu corupția, în context menționându-se sancțiunile emise de către Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane față de mai mulți indivizi și entități de la noi care au furat din banii publici și subminează securitatea statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: