Maia Sandu salută hotărârea CC privind Partidul „ȘOR”: Este o decizie așteptată de societate
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu salută hotărârea CC privind Partidul „ȘOR”: Este o decizie așteptată de societate

Președinta Maia Sandu a salutat decizia Curții Constituționale de a declara Partidul „ȘOR” drept neconstituțional. Șefa statului a dat asigurări că instituțiile țării vor respecta și vor implementa efectiv hotărârea Înaltei Curți.

„Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Este o decizie așteptată de societate, anume pentru că moldovenii pun preț și vor să trăiască într-un stat democratic, într-un stat de drept, unde organizațiile criminale nu sunt protejate, ci împiedicate să captureze statul. Un partid politic creat din corupție și pentru corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului. Urmează ca instituțiile statului să analizeze considerentele deciziei CC și să întreprindă pașii următori în vederea respectării și implementării efective a acestei decizii”, a scris președinta Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șefa statului a spus că cetățenii Moldovei și-au apărat mereu libertatea și au cerut lege egală pentru toți.

„Republica Moldova trebuie să devină un stat care sancționează și îi împiedică pe corupți să utilizeze statul și banul public în interes personal. Moldovenii își doresc un stat care să-i protejeze de hoți și să facă dreptate. Doar un stat curățat de cei care îl fură poate oferi bunăstare cetățenilor săi”, a conchis aceasta.

Precizăm că, pe 19 iunie, Curtea Constituțională a declarat Partidul „ȘOR” drept neconstituțional. Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data pronunțării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: