Maia Sandu spune că a devenit ținta unei campanii de denigrare: „În sate, oamenii îmi zic că eu aș interzice culesul măceșului”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu spune că a devenit ținta unei campanii de denigrare: „În sate, oamenii îmi zic că eu aș interzice culesul măceșului”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că atât ea, cât și conducerea țării, a devenit ținta unei campanii de denigrare, menite să inducă panică în rândul cetățenilor. Șefa statului îndeamnă cetățenii să analizeze cu atenție știrile și informațiile răspândite în spațiul online, or, spune ea, „minciunile vor continua și vor lua proporții tot mai mari”. Reacția vine după ce în spațiul virtual, în ajun de sărbătorile de iarnă, au apărut noi imagini trucate însoțite de imaginea șefei statului.

„Vedem tot mai multe încercări de denigrare a mea, a conducerii democratice a Moldovei, a instituțiilor. Imagini video trucate, dezinformare, știri mincinoase care au drept unic scop să inducă panică, să ne dezbine și să facă din Moldova o țintă slabă pentru influență externă, o țară care să nu poată să-și decidă liber soarta. În sate, oamenii îmi zic că ultima minciună este că eu aș interzice culesul măceșului. Ar fi o glumă, dacă n-am ști că în spatele acestor minciuni stă un interes meschin, un interes potrivnic tuturor cetățenilor noștri. La așa nivel ridicol au ajuns cei care vor să slăbească Moldova”, susține președinta Maia Sandu.

Șefa statului este de părere că „minciunile vor continua și vor lua proporții tot mai mari”. Maia Sandu îndeamnă cetățenii, în acest context, să analizeze „cu atenție ce citesc” și să nu se lașe prinși „în capcana propagandei”.

„Să aveți încredere în Moldova, căci doar așa, împreună, vom reuși să construim viitorul pe care ni-l dorim cu toții” – a conchis președinta Sandu.

Precizăm că un nou video trucat cu șefa statului Maia Sandu a fost publicat pe online. De această dată au apărut imagini în care președinta ar felicita cetățenii Republicii Moldova cu prilejul anului nou. Persoana din video le dorește cetățenilor „să lucreze productiv în noul an”. „Iar vacanța mi-o iau mie”, comunică ea. Totodată, locuitorilor țării li se spune să nu aștepte promisiuni pentru noul an. „Eu nu pentru aceasta am venit aici”, a adăugat persoana, care se prezintă a fi președinta țării.

În reacție, reprezentanții instituției prezidențiale au îndemnat cetățenii să fie atenți la informațiile false care apar în spațiul public, însoțite de imaginea Maiei Sandu, și au cerut publicului să se informeze doar din surse oficiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: