Maia Sandu va participa la Summit-ul CPE din Oxfordshire. Va prezida cu Emmanuel Macron un grup de lucru despre apărarea democrației
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu va participa la Summit-ul CPE din Oxfordshire. Va prezida cu Emmanuel Macron un grup de lucru despre apărarea democrației

Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17 – 18 iulie, o vizită oficială în Marea Britanie. Șefa statului va participa la Summit-ul Comunității Politice Europene (CPE) de la Palatul Blenheim, Oxfordshire. În marja reuniunii, șefa statului, împreună cu omologul său francez, Emmanuel Macron, va prezida un grup de lucru în cadrul căruia va fi discutat subiectul apărării democrației. 

Potrivit unui comunicat publicat de președinție, lucrările summit-ului CPE din Oxfordshire includ grupuri de lucru pe subiecte precum apărarea democrației, migrație, energia și conectivitatea. Maia Sandu va prezida, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, un grup de lucru la care vor participa liderii mai multor țări și organizații internaționale și în cadrul căruia va fi discutat subiectul privind apărarea democrației.

În marja summit-ului, șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți președinți și prim-miniștri europeni cu care va discuta despre pace și securitatea țării noastre, dezvoltarea economică și integrarea europeană.

De asemenea, pe 19 iulie, președinta Sandu se va deplasa la Dublin, Irlanda. Șefa statului se va întâlni cu președintele Irlandei, Michael Daniel Higgins, dar și prim-ministrul iralndez Simon Harris.

Atât în Marea Britanie, cât și în Irlanda, Maia Sandu va avea întrevederi cu comunitatea de moldoveni stabiliți acolo.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: