Majoritatea parlamentară s-a întrunit în ședință. Au discutat despre obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiul public
Full Article 1 minutes read

Majoritatea parlamentară s-a întrunit în ședință. Au discutat despre obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiul public

Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat s-au întrunit în ședință pentru a analiza evoluția situației pandemice. În acest context, aceștia au discutat despre obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiul public, implicarea mai activă a forţelor de ordine pentru gestionarea zonelor aglomerate din ţară, precum şi creşterea capacităţii de testare.

La ședință a fost prezent atât premierul Ion Chicu, cât și președintele Igor Dodon.

„Parlamentarii au enunţat, de asemenea, şi necesitatea unui plan cu măsuri concrete pentru ieşirea din criză, cu oprirea răspândirii virusului, protejarea populaţiei şi stimularea mediului de afaceri şi diferitor sectoare economice. Majoritatea parlamentară a menţionat că va acorda tot suportul cabinetului de miniştri pentru identificarea soluţiilor în actualul context”, se anunță în comunicatul PDM.

Totodată, majoritatea parlamentară a discutat şi despre asistenţa macrofinanciară din partea Uniunii Europene. Părţile au convenit că guvernul trebuie să avanseze în continuare pe obţinerea tranşei a doua. „Odată cu aprobarea legii privind ONG-urile, condiţionalităţile Uniunii Europene au fost îndeplinite”, se mai anunță în comunicat.

Precizăm că în prezent, purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile închise.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: