Marcel Ciolacu, la Chișinău: „Moldova nu trebuie să fie dependentă de România total” (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Marcel Ciolacu, la Chișinău: „Moldova nu trebuie să fie dependentă de România total” (VIDEO)

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, consideră că trebuie realizate mai multe proiecte de interconectare între Republica Moldova și România, care vor asigura conexiunea țării noastre cu Uniunea Europeană. El s-a declarat ferm convins că astfel de proiecte vor fi implementate și în viitor. Totodată, Marcel Ciolacu a menționat că nu își dorește ca Republica Moldova să fie dependentă total și „să nu aibă altă cale decât prin România”. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Dorin Recean din 4 octombrie, la Chișinău. 

Investițiile comune în infrastructură aduc automat și investiții economice. Totul acum este despre economie. Avem foarte multe investiții în Moldova din România, care deja noi trebuie să anticipăm care vor fi următorii pași de interconectare cu Republica Moldova. Republica Moldova trebuie să aibă o conectare directă pe ecartament european de cale ferată între Chișinău și Iași. Cred că cu toții realizăm că s-a terminat perioada cu poduri de flori. Trebuie să fim mult mai implicați pentru a dezvolta cele două țări. Avem acest prim exemplu cu primul pod pe care-l construim. Sunt ferm convins că în perioada următoare vom veni și cu alte investiții. Avem interconectarea în zona energetică, astfel încât Republica Moldova să fie cât mai stabilă în această zonă și să nu aibă constrângeri politice de la alte state. Eu nu doresc o conectare totală a Republicii Moldova de România și Republica Moldova să nu aibă altă cale decât prin România. Dimpotrivă, România trebuie să fie podul Republicii Moldova către Uniunea Europeană. Republica Moldova nu trebuie să fie dependentă de România total. Suntem dependenți și noi de dvs. și dvs. de noi pentru că suntem state vecine”, a spus Marcel Ciolacu.

***

Precizăm că, în data de 4 octombrie, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde vizită de lucru la Chișinău. Înaltul oficial este însoțit de mai mulți miniștri din Guvernul de la București.

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere bilaterală cu premierul Recean, apoi s-a desfășurat o ședință extinsă a delegațiilor celor două țări. Marcel Ciolacu și Dorin Recean au participat, de asemenea, la ceremonia de donare a 20 de microbuze școlare din partea Guvernului României. Prim-ministrul Ciolacu urmează să se mai întâlnească cu președinta Maia Sandu și șeful legislativului Igor Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: