Marian Lupu își acționează în judecată subalterna care l-a acuzat public de „avansuri sexuale”
Full Article 2 minutes read

Marian Lupu își acționează în judecată subalterna care l-a acuzat public de „avansuri sexuale”

Marian Lupu, președintele Curții de Conturi, o va acționa în judecată pe subalterna sa, Tatiana Vozian, șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare din cadrul instituției. Acesta o acuză de „calomnie și defăimare”, în urma acuzațiilor că i-ar fi făcut „avansuri sexuale”, pe care aceasta le-ar fi respins, motiv pentru care a sancționat-o disciplinar.

„În lumina declarațiilor calomnioase ale angajatei Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), președintele instituției va acționa persoana în judecată pentru calomnie și defăimare a conducătorului CCRM și, implicit, a instituției per ansamblu. Decizia este condiționată de declarațiile menționate, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv”, se arată în declarația instituției.

Amintim că Tatiana Vozian, angajata Curții de Conturi care a candidat la funcția de președinte a instituției, îl acuză pe președintele instituției, Marian Lupu, de „avansuri sexuale” și că i-ar fi „pătat reputația” prin aplicarea „mustrării aspre” pe motiv că nu ar fi respectat Codul Etic al instituției”. Mai mult, aceasta susține că a provocat nemulțumirea șefului său pentru că ar fi dezaprobat relațiile amoroase din colectiv.

De cealaltă parte, Marian Lupu respinge acuzațiile. Potrivit ordinului privind sancțiunea disciplinară, Tatiana Vozian este acuzată că ar fi avut un comportament „agresiv”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: