Medalie de argint și bronz pentru R. Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică
Full Article 2 minutes read

Medalie de argint și bronz pentru R. Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfășurată în orașul Ohrid, Macedonia de Nord, în perioada 20–26 septembrie 2024. Medalia de argint a fost obținută de Timur Degteari, elev la Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău, iar medaliat cu bronz este Alin Popescu, elev al aceleiași instituții de învățământ.

În cadrul celei de-a 31-a ediții a Olimpiadei Balcanice de Informatică au participat 61 de elevi din 16 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

– Alin Popescu, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;

– Timur Degteari, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;

– Alexei Baca, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău;

– Ciprian Mihalcea, Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, mun. Chișinău;

– Igor Bercu, șef direcție, Agenția de Guvernare Electronică;

– Mihail Croitor, lector universitar, Universitatea de Stat din Moldova, mun. Chișinău.

În context, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: