Membrii Consiliului de Observatori ai Moldovagaz primesc lunar câte 90 de mii de lei
Full Article 2 minutes read

Membrii Consiliului de Observatori ai Moldovagaz primesc lunar câte 90 de mii de lei

90 de mii de lei este suma lunară cu care sunt remunerați membrii Consiliului de Observatori ai Moldovagaz. O declarație în acest sens a fost făcută de consilierul prezidențial Veaceslav Negruța, care face parte din echipă din 30 noiembrie 2021. 

În cadrul emisiunii Secretele Puterii la Jurnal TV, Veaceslav Negruța a afirmat că a primit primul transfer salarial în luna ianuarie.

„Hai să facem o clarificare, membrii Consiliului de Observatori nu au salariu, pentru că nu sunt angajați a companiei Moldovagaz. Asta se referă la Consiliul de Administrare. Este un remunerariu. Remunerariu de participare în Consiliul de Obseratori”, a precizat Negruța.

Potrivit lui, membrii Consiliului au solicitat informații cum aceste remunerări sunt stabilite. „Am adresat întrebări către Agenția Proprietății Publice (APP), care este acționar. Am primit indici unde să găsim informația necesară. Am solicitat informația necesară de la Moldovagaz, am primit toate deciziile care au fost luate în anii anteriori cu privire la stabilirea acestor remunerări. Având deja toată informația, am făcut demers către APP, către Guvern și către Moldovagaz”, a spus Nagruța.

Având în vedere situația economico-financiară care este la Moldovagaz, Negruța declară că a solicitat revederea mecanismului de stabilire a remunerărilor în sensul reducerilor plăților.

El a mai precizat că face parte din Consiliul de Administrare din data de 30 noiembrie și a avut doar o singură plată.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: