Mesajul Maiei Sandu pentru cei care i-au votat pe Țîcu, Năstase, Ulianovschi, Chicu și Usatîi
Full Article 4 minutes read

Mesajul Maiei Sandu pentru cei care i-au votat pe Țîcu, Năstase, Ulianovschi, Chicu și Usatîi

Maia Sandu, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) la scrutinul prezindențial, s-a adresat către cetățenii care i-au votat pe Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi și Ion Chicu la alegerile din 20 octombrie. Ea a cerut suportul acestora și a menționat că „viziunea europeană trebuie să devină un scut împotriva agresiunii”. Sandu a cerut suport și de la votanții lui Renato Usatîi. „Știu că avem diferențe de opinii dar totodată știu că și voi ca și mine nu vreți revenirea bandiților la putere”, a comunicat Sandu. Declarațiile au fost făcute pe 21 octombrie în timpul unei conferințe de presă. 

Datorită vouă dragi moldoveni am câștigat prima bătălie. (…) Noi am luptat corect și am câștigat corect într-o luptă nedreaptă. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat ieri dar și în ultimii doi ani este un atentat asupra democrației și libertății poporului nostru. (…) Dușmanii poporului nostru își doresc o Moldovă divizată, speriată. (…) Bandiții care vor cu orice preț să revină la putere au vrut să folosească democrația ca pe o slăbiciune dar moldovenii s-au unit și au rămas drepți. Ținta lor de a cumpăra 300 de mii de voturi, documentarea de către instituțiile statului a 150 de mii de oameni plătiți pentru vot arată că trebuie să privim cu atenție unde s-a greșit și să învățăm din acest atac mizerabil asupra suveranității noastre”, a comunicat Sandu în timpul unor declarații de presă.

Totodată, ea a adăugat că „mai avem o bătălie de dat” și s-a adresat votanților lui Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi și Ion Chicu.

Mă adresez cetățenilor care au votat pentru Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi, Ion Chicu – respect votul dumneavoastră și vă mulțumesc că l-ați exprimat. Aceasta înseamnă democrația și avem împreună același obiectiv, cu toții trăim în Moldova și avem responsabilitatea să păstrăm ce avem. Viziunea noastră europeană trebuie să devină un scut împotriva agresiunii. Diferențele dintre politicieni să le lăsăm pentru după alegeri, să ne rezolvăm nemulțumirile și reproșurile când știm că democrația și cursul european nu mai sunt în pericol”, a menționat Sandu.

Candidata la scrutinul prezidențial s-a adresat și votanților lui Renato Usatîi.

Mă adresez celor care l-ați votat pe Renato Usatîi, știu că avem diferențe de opinii dar totodată știu că și voi ca și mine nu vreți revenirea bandiților la putere. Bandiți care vin pentru a pune mâna pe tot, a-și face propriul regat în țara noastră și a se răzbuna pe oricine le stă în cale. Puterea este în adevăr în mod evident și adevărul este că și eu și voi vrem să fim liberi în țara noastră, să vorbim, să circulăm, să fim respectați, să nu ne calce nimeni în picioare iar ce au încercat ei să facă ieri este anume să calce în picioare dorința noastră de a trăi bine aici, acasă”, a declarat Sandu.

Maia Sandu a avut un mesaj „și către cetățenii care încă nu sunt convinși de viitorul nostru european”.

Vom discuta preocupările voastre dar eu sunt convinsă că apropierea de UE aduce beneficii pentru absolut toți cetățenii Republicii Moldova”, a conchis ea.

***

Pe 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova au fost chemați la urne pentru a-și alege președintele, în cadrul celui de-al cincilea scrutin prezidențial de la declararea independenței. Potrivit datelor preliminare, candidata PAS a obținut 42,40%. Menționăm că până acum au fost prelucrate 99,77% din procesele-verbale. Stoianoglo, candidat susținut de socialiști, s-a clasat pe locul II și a obținut 26,01%. Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciun candidat nu obține majoritatea voturilor, va fi organizat un al doilea tur peste două săptămâni.

Menționăm că potrivit datelor preliminare, candidații din 20 octombrie vizați de Sandu au acumulat următoarele rezultate: Renato Usatîi care se află pe locul III – 13,80%, Ion Chicu – 2,06%, Octavian Țîcu – cu 0,93%, Andrei Năstase – 0,64% și Tudor Ulianovschi – 0,52%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: