Rută aeriană directă Chișinău-Doha? Mihai Popșoi a discutat cu omologul său qatarez la Praga
Full Article 2 minutes read

Rută aeriană directă Chișinău-Doha? Mihai Popșoi a discutat cu omologul său qatarez la Praga

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, și omologul său qatarez, Mohammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi, au avut o întrevedere în capitala Cehiei, Praga, în data de 1 septembrie. Oficialii au discutat, printre altele, despre oportunitățile de consolidare a colaborării economice și comerciale dintre Republica Moldova și Qatar, precum și deschiderea unei rute aeriene directe între capitalele celor două țări, Chișinău și Doha. 

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul de Externe, în cadrul întâlnirii, Mihai Popșoi și Abdulaziz Al-Khulaifi au discutat despre oportunitățile de aprofundare a cooperării economice și comerciale între Republica Moldova și Qatar, inclusiv atragerea de investiții qatareze în sectorul agro-industrial și infrastructura națională a țării noastre.

Mihai Popșoi i-a comunicat omologului său qatarez că țara noastră este interesată de deschiderea unei rute aeriene directe Chișinău-Doha, care ar facilita atât legăturile politice, economice, cât și pe cele culturale între cele două regiuni.

Șeful diplomației de la Chișinău a salutat desemnarea noului ambasador al Qatarului în Republica Moldova, Turki bin Abdullah Zaid Al-Mahmoud. De asemenea, înaltul oficial a reiterat invitația adresată prim-ministrului, sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova.

***

Precizăm că ministrul de Externe, Mihai Popșoi, se află într-o vizită oficială la Praga în perioada 30 august – 1 septembrie. Pe lângă întrevederea cu Abdulaziz Al-Khulaifi, Mihai Popșoi a avut o întâlnire și cu omologul său ceh, Jan Lipavsky. Diplomatul a mai participat la cea de-a 19-a ediție a Forumului GLOBSEC, recunoscut drept una dintre cele mai importante platforme de dialog politic din Europa, care evidențiază rolul Europei Centrale și de Est în menținerea stabilității globale. În cadrul forumului, Mihai Popșoi a luat parte la panelul de discuții cu genericul „Contracararea amenințărilor hibride ale Rusiei, alăuri de Jan Lipavsky.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: