„Mii de suspecți”. Nemerenco a dezvăluit că medici și asistenți medicali ar putea fi implicați în scheme de vindere a certificatelor de vaccinare
Full Article 2 minutes read

„Mii de suspecți”. Nemerenco a dezvăluit că medici și asistenți medicali ar putea fi implicați în scheme de vindere a certificatelor de vaccinare

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco susține că mii de persoane, inclusiv lucrători medicali, sunt suspectate că ar fi implicate în scheme de vindere a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 7 ani de închisoare. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul ediției din 1 septembrie a emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Ministrul Sănătății a dezvăluit că au fost deconspirate zeci de scheme de corupție cu certificate medicale false, inclusiv în centrele raionale de sănătate.

„După ce am venit la minister, am inițiat o anchetă internă și am depistat o groază de suspecți, mii de suspecți. Este o mare rușine pentru sistemul medical, este pusă la bătaie sănătatea cetățenilor cărora le-a fost eliberat acest certificat fals. În plus, acești oameni vor merge în toate spațiile permise doar persoanelor vaccinate și-i vor infecta pe toți ceilalți. Persoanele implicate în astfel de scheme au subestimat penalitatea pentru aceste abuzuri”, a spus Ala Nemerenco, citată de IPN.

Centrul Național Anticorupție, Procuratura Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au fost sesizați pe marginea acestor cazuri.

„Finalitatea acestor cazuri depășește atribuțiile Ministerului Sănătății. Avem nume de medici, asistenți medicali, Centre de Sănătate în care acest business a fost pus pe roate. Conform legislației, toate aceste persoane implicate riscă de la 2 la 7 ani de închisoare ”, a mai spus Ala Nemerenco.

Amintim că, în seara de 1 septembrie, poliția a anunțat despre inițierea a cinci dosare penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne vădite de falsificare. În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice, cât și persoane fizice. De asemenea, oamenii legii anchetează o posibilă rețea, prin intermediul căreia erau eliberate certificate false privind vaccinarea pentru COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: