„Minciuni sfruntate”. Reacția ministrului Justiției la declarația lui Stoianoglo despre presupusele indicații ale Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

„Minciuni sfruntate”. Reacția ministrului Justiției la declarația lui Stoianoglo despre presupusele indicații ale Maiei Sandu

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco susține că declarațiile procurorului general, potrivit cărora șefa statului ar fi prezentat o listă de persoane, inclusiv reprezentanți ai actualei opoziții, cerând tragerea la răspundere penală a acestora sunt „minciuni sfruntate”. Acesta a remarcat că Alexandr Stoianoglo nici măcar nu a participat la ședința respectivă a Consiliului Suprem de Securitate.

„Despre declarațiile lui Stoianoglo de azi. Cetăţenii îl plătesc cu 34 de mii de lei pe lună nu ca să facă politică, dar ca să prindă hoţii. Nu prea a prins hoţi, dar se vede lider al opoziţiei. De minciuni nu mai spun nimic. L-a eclipsat şi pe Dodon. De exemplu, a spus că la ultima ședință a CSS-ului i s-ar fi dat indicații să deschidă dosare penale pe liderii BECS. Dincolo de faptul că sunt minciuni sfruntate, la ultima ședința Stoianoglo nici măcar nu a fost prezent… Pot să continui. Dar mă opresc prin a face o concluzie tristă: Procuratura Generală a devenit ultima speranţă a hoţilor”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine după ce, în cadrul conferinței de presă din 19 august, procurorul general acuzat-o pe președinta țării Maia Sandu că ar fi cerut Procuraturii să inițieze dosare penale pe numele lui Igor Dodon, Zinaida Grecianîi și Vladimir Voronin. S-ar fi întîmplat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate. Președinția nu a venit până acum cu o reacție la acest subiect, deși NM a solicitat un comentariu.

Partidul Socialiștilor a publicat o declarație în care solicită Președinției să publice stenograma ședinței respective.

De asemenea, socialiștii au anunțat că juriștii formațiunii pregătesc adresări către mai multe instituții internaționale în materie de drept și de respectare a democrației și supremației statului de drept, pentru a „sesiza gravele încălcări și abuzuri din partea actualei guvernări”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: