Ministerul de Externe confirmă: O moldoveancă din Italia a fost infectată cu coronavirus
Full Article 2 minutes read

Ministerul de Externe confirmă: O moldoveancă din Italia a fost infectată cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAIE) anunță, într-un comunicat de presă din 28 februarie, că o moldoveancă aflată în Italia a fost diagnosticată cu coronavirusul de tip nou (COVID-19). 

„În momentul de față, Misiunile Diplomatice din peninsulă au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu 2 zile de la doamna, cetățean al Republicii Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19. Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină și rezultatul analizelor”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanții MAIE precizează că starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară.

În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul. Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant Misiunile noastre Diplomatice.

De asemenea, conform ultimelor informații comunicate Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo, cei trei cetățeni moldoveni, dintre care doi dețin și cetățenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama. Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absența virusului coronarian. Ei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon și bloc sanitar individual.

Precizăm că, potrivit cotidianului Corriere del Veneto, femeia avea grijă de o bătrână din localitatea Paese, provincia Treviso, care a murit marţi.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: