O moldoveancă din Italia a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Când vor fi gata analizele
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă din Italia a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Când vor fi gata analizele

În prezent, niciun moldovean care se află în Italia nu este infectat cu coronavirusul de tip nou. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene (MAIE), joi, 27 februarie. În cazul unei moldovence care a intrat în contact cu o femeie contaminată s-au recoltat probe pentru analize.

„La momentul actual, potrivit Serviciului protecție Civilă al Italiei, cu care ține legătura guvernul Republicii Moldova, niciun moldovean nu este contaminat cu coronavirusul de tip nou”, au precizat reprezentanții serviciului de presă al MAIE.

Precizăm că, potrivit cotidianului Corriere del Veneto, femeia avea grijă de o bătrână din localitatea Paese, provincia Treviso, care a murit marţi.

30 de persoane cu care femeia în vârstă de 75 de ani a intrat în contact în ultimul timp au fost supuse testelor de diagnosticare a coronavirusului. Toţi sunt asimptomatici, iar testele au fost trimise şi la Padova pentru o confirmare. Între timp, îngrijitoarea moldoveancă şi ceilalţi pacienţi se află în carantină la domiciliu.

„Rezultatul analizelor urmează să fie anunțat astăzi sau mâine”, au menționat repzentantanții MAIE pentru NM.

Precizăm că, în ultimele 24 de ore, mai multe ţări europene au raportat primele lor cazuri de contaminare cu noul coronavirus: România, Grecia, Macedonia de Nord, Croaţia, Austria, Elveţia şi Norvegia, iar Franţa a anunţat şi primul deces.

De asemenea au apărut primele cazuri în Georgia, Algeria, Pakistan şi Brazilia.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: