Ministerul Sănătății din Moldova nu intenționează să suspende vaccinarea cu AstraZeneca
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății din Moldova nu intenționează să suspende vaccinarea cu AstraZeneca

Ministerul Sănătății din Moldova nu intenționează să suspende vaccinarea cu AstraZeneca. Oficialii din cadrul ministerului au declarat că utilizarea vaccinului AstraZeneca este sigură și nu provoacă tromboză. Șeful Comitetului Național Consultativ al Specialiștilor în Imunizare, Ninel Revenco, a anunțat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă din 16 martie.

Potrivit lui Revenco, vaccinarea cu AstraZeneca în Moldova poate fi suspendată numai dacă este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății sau de Agenția Europeană pentru Medicamente.

„Agenția Europeană ne-a informat că o ședință va avea loc pe 18 martie pentru a discuta despre efectele secundare ale vaccinului. Așteptăm rezultatele acestei întâlniri. Până atunci, agenția aderă la poziția beneficiilor incontestabile ale vaccinului AstraZeneca în lupta împotriva coronavirusului”, a spus Revenco într-o conferință de presă.

Ministerul Sănătății a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului nu a dus nici la un caz de deces în lume.

Amintim că în Germania, Franța, Italia, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Islanda, Bulgaria, Estonia, Olanda și alte țări europene, vaccinarea împotriva coronavirusului cu AstraZeneca a fost suspendată din cauza unor posibile probleme de coagulare a sângelui și a cheagurilor de sânge.

AstraZeneca a răspuns spunând că a analizat datele de la 17 milioane de persoane vaccinate cu medicamentul companiei și nu a găsit dovezi ale unui risc crescut de formare a cheagurilor de sânge cu medicamentul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: