Miniștrii de Interne ai Moldovei și României au discutat despre cazurile de contrabandă și criminalitate transfrontalieră
Full Article 2 minutes read

Miniștrii de Interne ai Moldovei și României au discutat despre cazurile de contrabandă și criminalitate transfrontalieră

Ministrul de Interne Ana Revenco a avut o primă discuție telefonică cu omologul său din România, Lucian Nicolae Bode. Demnitarii au discutat despre o colaborare pe cât mai multe proiecte concrete, pe aprofundarea parteneriatului existent, dar și pentru noi programe transfrontaliere.  

În acest sens, a fost reafirmat imperativul securizării frontierei și reluarea patrulării mixte la frontiera moldo-română, organizarea activităților echipelor comune de investigații pe cazuri de contrabandă și criminalitate transfrontalieră, importanța numirii atașatului de afaceri interne al României, fiind agreată necesitatea organizării reuniunii sectoriale a echipelor MAI din Republica Moldova și România.

Oficialii au abordat și aspecte privind provocările globale cauzate de schimbările climaterice. Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco și-a informat omologul despre detașarea salvatorilor moldoveni în misiunea de stingere a incendiilor de pădure în Grecia, subliniind că participarea la sprijinirea colegilor din UE se datorează inclusiv cooperării și schimbului continuu de experiență cu partea română.

Interlocutorii au lansat invitații reciproce de a efectua vizite de lucru la București și Chișinău, iar în final ministrul român de interne a invitat partea moldovenească să participe la conferința de deschidere a proiectului „Cooperarea transfrontalieră România-Republica Moldova – o zonă mai sigură prin îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), creșterea nivelului de pregătire și menținere a capacității personalului de intervenție în situații de urgență – SMURD 2”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: