Ministrul Afacerilor Externe preia funcția de premier interimar. Decretul a fost semnat de Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Ministrul Afacerilor Externe preia funcția de premier interimar. Decretul a fost semnat de Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurel Ciocoi. Anunțul a fost făcut pe site-ul administrației prezidențiale.

„În condițiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou Guvern, Președintele, conform Constituției, numește premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniștrilor. Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene.”, a declarat Președintele Maia Sandu.

Decizia a fost anunțată la scurt timp după ce Ion Chicu a anunțat că vicepremierul pentru Reintegrare Olga Cebotari va prelua interimatul funcției de premier.

***

Aureliu Ciocoi a preluat funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în noiembrie 2020. Anterior, acesta a deținut funcția de ministru în perioada noiembrie 2019 – martie 2020.

Acesta are 52 de ani și a absolvit Facultatea de Jurnalism (1992). A absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea Relaţii Internaţionale, Bucureşti, România și a început doctoratul la Universitatea București, însă a întrerupt studiile.

Are o carieră impresionantă în domeniul diplomatic: ambasador al Republicii Moldova în Danemarca, în China, iar ulterior în SUA. De asemenea, a fost consilier al fostului președinte Igor Dodon în domeniul politicii externe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: