Ministrul de Externe al Turciei – invitat să viziteze Moldova, Mihai Popșoi – Azerbaidjanul 
Full Article 3 minutes read

Ministrul de Externe al Turciei – invitat să viziteze Moldova, Mihai Popșoi – Azerbaidjanul 

În perioada 1-2 martie, ministrul afacerilor externe de la Chișinău Mihai Popșoi a participat la Forumul Diplomației de la Antalya. Pe 3 martie, Popșoi a raportat despre întrevederile cu miniștrii Afacerilor Externe din Turcia, Luxemburg, Muntenegru și Azerbaidjan. În timpul discuțiilor, oficialul moldovean l-a invitat pe omologul său turc să viziteze Republica Moldova. În același timp, ministrul azer l-a invitat pe Popșoi în Azerbaidjan. 

Cu ministrul Afacerilor Externe al Turciei Hakan Fidan, Mihai Popșoi a spus că a „avansat în discuțiile inițiate la Conferința de Securitate de la München privind perspectivele de aprofundare a cooperării moldo-turce”. „Am făcut un schimb de opinii despre situația din regiune și l-am invitat pe omologul meu să viziteze Republica Moldova. Am convenit să valorificăm relațiile economice dintre Moldova și Turcia”, a menționat Popșoi pe rețelele de socializare.

Dialogul cu ministrul Afacerilor Externe al Marelui Ducat al Luxemburgului Xavier Bettel, a comunicat Popșoi, s-a axat pe evaluarea stadiului actual al relațiilor bilaterale și oportunitățile de colaborare în domenii de interes comun. „Am discutat despre reformele pe care țara noastră le implementează, în contextul aderării la Uniunea Europeană”, a adăugat oficialul moldovean.

Cu ministrul afacerilor externe al Republicii Muntenegru Filip Ivanović, Popșoi a vorbit „despre necesitatea impulsionării relațiilor comercial-economice, între Republica Moldova și Muntenegru”. „Am vorbit și despre posibilitățile sporirii cooperării în domeniul turismului, Muntenegru fiind o destinație turistică atractivă”, a precizat oficialul moldovean.

Cu ministrul azer Jeyhun Bayramov, Popșoi a vorbit „despre stadiul actual și perspectivele dezvoltării relațiilor dintre Republica Moldova și Azerbaidjan”. „Am menționat că, țara noastră este interesată în cooperarea cu partea azeră în domeniul energetic, comercial – economic și investițional. Am mulțumit pentru invitația de a vizita Azerbaidjan”, a conchis Popșoi.

Ministrul de Externe al Turciei - invitat să viziteze Moldova, Mihai Popșoi - Azerbaidjanul 

Facebook/Mihai Popșoi

Ministrul de Externe al Turciei - invitat să viziteze Moldova, Mihai Popșoi - Azerbaidjanul 

Facebook/Mihai Popșoi

Ministrul de Externe al Turciei - invitat să viziteze Moldova, Mihai Popșoi - Azerbaidjanul 

Facebook/Mihai Popșoi

Aflat în Turcia, vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi inclusiv cu omologii săi din Egipt și Slovacia. Popșoi a anunțat că a fost invitat să efectueze o vizită de lucru în Slovacia, în perioada următoare. În marja forumului, Popșoi a avut întrevederi și cu miniștrii afacerilor externe din Elveția, Ungaria, Kazahstan și Serbia. Urmare a discuțiilor, Popșoi a spus că a convenit ca, în viitorul apropiat, să efectueze o vizită de lucru în Ungaria. Totodată, ministrul de la Chișinău l-a invitat pe oficialul kazah să viziteze Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: