Ministrul de Externe al Ucrainei a salutat interzicerea în Moldova a panglicii Sf. Gheorghe
Full Article 3 minutes read

Ministrul de Externe al Ucrainei a salutat interzicerea în Moldova a panglicii Sf. Gheorghe

Vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a avut o discuție la telefon cu ministrul ucrainean al Afacerilor Externe Dmitri Kuleba. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambii oficiali, pe Twitter. Kuleba spune că a salutat interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor agresiunii militare ruse din Ucraina, inclusiv panglica Sf. Gheorghe.

„Am vorbit cu colegul meu moldovean Nicu Popescu. Am salutat interzicerea în Moldova a panglicii Sf. Gheorghe și a semnelor V și Z, folosite ca simboluri ale agresiunii ruse și a crimelor de război în Ucraina”, a scris ministrul ucrainean pe Twitter.

La fel, el a menționat că au fost discutate, de asemenea, toate problemele importante ale cooperării bilaterale ucraineano-moldovenești.

La rândul său, Nicu Popescu a declarat că a reafirmat sprijinul țării noastre pentru integritatea teritorială a statului ucrainean.

„Am discutat despre relațiile bilaterale și am făcut un schimb de opinii cu privire la situația din regiune. Am reafirmat sprijinul neclintit al Moldovei pentru integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris Popescu, pe Twitter.


Amintim că din 20 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina. Persoanele fizice care vor sfida noua lege pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore.

În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.  

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: