Ministrul de Externe de la Chișinău a condamnat atacul iranian asupra Israelului
Full Article 2 minutes read

Ministrul de Externe de la Chișinău a condamnat atacul iranian asupra Israelului

Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău Mihai Popșoi a condamnat atacul iranian, cu rachete, asupra Israelului. Oficialul moldovean a numit „îngrozitor” și atacul din Yaffo, din sudul Tel Avivului, unde 6 persoane au murit după ce două persoane înarmate au deschis focul asupra civililor într-o stație de tramvai.

„Suntem cutremurați de atacul terorist îngrozitor care a luat viețile unor israelieni nevinovați în Yaffo. Condamnăm ferm orice formă de violență. Dorim însănătoșire grabnică celor răniți. De asemenea, condamnăm recentul atac cu rachetă iranian asupra Israelului. Israelul are dreptul la autoapărare”, a menționat oficialul moldovean.

Menționăm, 6 persoane au murit în Yaffo din sudul Tel Avivului după ce doi bărbați înarmați au deschis focul asupra civililor într-o stație de tramvai. Alte 7 persoane au suferit răni. Infractorii au fost lichidați. Atacul a avut loc în seara zilei de 1 octombrie. 

Tot în seara zilei din ajun, Iranul a atacat masiv cu rachete Israelul. În toată țara au răsunat alarmele antiaeriene. Autoritățile au închis spațiul aerian al țării în timpul atacului. Trei persoane au suferit răni ușoare. În rezultatul atacului iranian asupra Israelului a murit o persoană. Consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, a spus că Teheranul a lansat aproximativ 200 de rachete balistice în total. Corpul gărzii revoluționare islamice din Iran a declarat că „dacă Israelul va răspunde la acțiunile Iranului se va confrunta cu atacuri și mai devastatoare”. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Iranul „a făcut o mare greșeală și va plăti pentru asta”. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: