Ministrul de Interne: Autorul asasinatului din Chișinău se află încă pe teritoriul Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Ministrul de Interne: Autorul asasinatului din Chișinău se află încă pe teritoriul Republicii Moldova

Principalul suspect în asasinatul cetățeanului turc în sectorul Rîșcani din Chișinău se află încă pe teritoriul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros în cadrul ediției din 11 iulie a emisiunii „Cutia neagră” de la TV8. Oficialul a precizat că la punctele de trecere a frontierei se fac controale sporite în efortul de a reține autorul crimei. 

Din datele noastre operative se află încă pe teritoriul Republicii Moldova. În acest context au fost avertizați colegii de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, au fost expediate consemne. Este un control sporit la toate punctele de trecere a frontierei. Au fost întărite patrulele pe sectoarele verzi a frontierei, astfel noi depunem maxim efort ca persoana să fie localizată și reținută”, a susținut ministrul Efros.

Mai mult, ministrul de Interne a declarat că inclusiv pe segmentul regiunii transnistrene au fost instalate filtre de verificare și monitorizare.

***

Precizăm că, pe 10 iulie, un bărbat de origine turcă, în vârstă de 41 de ani, a fost împușcat mortal la o terasă din Chișinău. Autorul crimei a reușit să fugă de la fața locului. Poliția a identificat și audiază două persoane care au statut de suspecți, complici în cazul omorului.

Victima era membru al unei grupări criminale, condamnat în Marea Britanie și anunțat în căutare internațională prin Interpol. Potrivit Procuraturii Generale (PG), bărbatul a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova în mai 2022 și plasat în arest preventiv în vederea extrădării, lucru solicitat de autoritățile britanice. Între timp, acesta a depus o cerere de azil către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM), care ulterior a fost respinsă. Cetățeanul turc a contestat în instanță decizia IGM, iar, potrivit PG, procesul de judecată a fost tergiversat timp de doi, o hotărâre fiind pronunțată abia pe 3 iulie 2024. PG a menționat că, conform legii, persoanele care au primit drept de azil nu pot fi extrădate, iar Codul de procedură penală prevede că, în cazul unei cereri de extrădare, persoana poate fi menținută în arest preventiv până la 180 de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: