Ministrul Sănătății din Ucraina: „Tulpina britanică a coronavirusului s-a răspândit în toată țara”
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății din Ucraina: „Tulpina britanică a coronavirusului s-a răspândit în toată țara”

Ministrul Sănătății din Ucraina Maxim Stepanov a declarat că tulpina britanică a infecției COVID-19 s-a răspândit pe teritoriul întregii țări. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă din 23 martie, scrie UNIAN.

„Am intrat în al treilea val al pandemiei de coronavirus și pe teritoriul întregii țări s-a răspândit noua tulpină, britanică, a coronavirusului”, a declarat oficialul ucrainean.

Potrivit ministrului Sănătății din țara vecină, tulpina britanică este mai agresivă și afectează și tinerii.

„Este mai contagios, se răspândește mai repede și provoacă o formă mai grea a bolii. Astfel se explică numărul mare de spitalizări care a crescut în timpul celui de-al treilea val”, a adăugat Maxim Stepanov.

În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost testați pozitiv cu COVID-19 peste 11,4 mii de oameni și au fost înregistrate 333 decese asociate cu această infecție.

***

Amintim că, pe 15 martie, Ștefan Gheorghiță, șeful Departamentului Supravegherii epidemiologice a gripei și infecțiilor respiratorii virale acute din cadrul ANSP a declarat că unul dintre laboratoarele private din Moldova a achiziționat sisteme de testare capabile să diferențieze tulpina britanică. Epidemiologul a precizat, însă, că datele nu au fost verificate. Rezultatele urmează să fie confirmate de către Organizația Mondială a Sănătății.

Anterior, responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au expediat la un laborator din Germania mai multe probe colectate, iar rezultatele au fost negative.

Despre faptul că în țara noastră ar exista cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi în cadrul unei emisiuni TV, dar și primarul general al capitalei, Ion Ceban.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: