Minor din Soroca, condamnat pentru că și-a violat propria mamă. Ce pedeapsă a primit
Full Article 4 minutes read

Minor din Soroca, condamnat pentru că și-a violat propria mamă. Ce pedeapsă a primit

Un minor din raionul Soroca a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat că și-a violat mama. Sentința a fost pronunțată pe 23 mai de Judecătoria Soroca, sediul Central. Minorul ar urma să-și execute pedeapsa în Centrul de detenție pentru minori și tineri. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălți. 

Potrivit materialelor cauzei, pe 3 septembrie 2023, aflat la domiciliu, minorul „aplicând violență fizică și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra din motiv că se afla în stare de ebrietate, a întreținut un act sexual neconsimțit cu mama sa”. În dosar se mai precizează că minorul ar fi întreținut un act sexual neconsimțit cu mama sa și pe 7 spre 8 octombrie 2023, la fel „aplicând violență fizică în privința mamei sale, care se afla în stare de ebrietate, aplicându-i câteva lovituri cu pumnul în regiunea feței pentru a o imobiliza și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra”.

În ședința de judecată, minorul a negat totalmente vinovăția, explicând că pe 3 septembrie „se afla acasă, a avut un conflict cu mama sa și a lovit-o”. „Nu-și mai aduce aminte de la ce a început cearta între ei. A lovit-o cu pumnul în față, i-a aplicat în jur de 4-5 lovituri. Cu ei în casă nu mai era nimeni. Acestea au avut loc pe la ora 21:00, seara. Ambii se aflau în stare de ebrietate”, se arată în dosar. Se menționează că pe cazul din 7 spre 8 octombrie, minorul nu a putut spune nimic.

Ulterior, la urmărirea penală, minorul a spus că a întreținut un raport sexual forțat cu mama sa și că anterior nu a înțeles esența cuvintelor „viol” și „violență”. Totodată, se menționează în dosar, că la urmărirea penală el nu a înțeles sensul învinuirii și că „a fost impus de către angajații poliției să dea așa declarații”.

În materialele cauzei se precizează că minorul „și-a cerut iertare de la mama pentru cazul din luna septembrie 2023, l-a iertat și nu are față de el pretenții”. Totodată „la moment relațiile între ei sunt bune”.

Primarul din raionul Soroca, de unde este minorul, a spus că acesta „este la evidența primăriei în cadrul Comisiei multidisciplinare ca copil în situație de risc în rezultatul sesizării dirigintei de clasă”. El a mai precizat că „în familia dată se consumă sistematic băuturi alcoolice”.

Iar mama minorului a spus deja, în ședința de judecată, că pe 3 septembrie că „în timp ce ieșea din casă s-a împiedicat pe scări, a căzut și s-a lovit” și că „în așa mod s-a ales cu leziuni corporale”. Ea a menționat că „nu a fost violată de către fiul ei” și că „a depus plângere a doua zi la poliție neștiind ce face”. „Servește în exces băuturi alcoolice și crede că i s-a năzărit”, se mai arată în dosar.

„Personal a anunțat poliția și le-a relatat că a fost violată de către fecior, dar aceste fapte nu corespund adevărului. Nu-și poate explica de ce a zis astfel poliției”, se precizează în materialul dosarului. Ea a mai spus că a fost violată de vecinul ei care, ca și fiul ei, „este blond cu ochi albaștri, și i-a încurcat”.

Audiind participanții la proces și cercetând probele, instanța a ajuns la concluzia că vina minorului „este dovedită pe deplin”. Astfel a hotărât să-i aplice 6 ani de închisoare cu executarea pedepsei în Centru de detenție pentru minori și tineri. Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: