Minut de reculegere în memoria victimelor atacului rusesc din Kiev în Parlamentul de la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Minut de reculegere în memoria victimelor atacului rusesc din Kiev în Parlamentul de la Chișinău

Memoria victimelor celui mai recent atac rusesc asupra orașului Kiev, Ucraina, a fost onorată în Parlamentul de la Chișinău. În cadrul ședinței plenare din 11 iulie, în plenul legislativului a fost difuzate imagini video cu urmările atacului, iar deputații au ținut un minut de reculegere. 

În debutul ședinței plenare, președintele Parlamentului Igor Grosu a condamnat cel mai recent atac rusesc asupra Kievului.

Zilele trecute, cu toții am fost martorii când regimul de la Kremlin a lansat rachete în întreaga Ucraină. Una dintre rachete a căzut peste cel mai mare spital pentru copii de boli grave din Kiev, „Ohmatdit”. (…) Imaginile cu copii schilodiți, părinți disperați, săli de operație în sânge, medici uciși nu au cum să nu te marcheze. (…) Regimul criminal de la Kremlin omoară oameni inocenți și este regimul care trebuie pedepsit”, a declarat Igor Grosu.

Ulterior, în plenul legislativului a fost difuzat un videoclip în care sunt prezentate consecințele atacului sângeros asupra Kievului, inclusiv cu cele de la spitalul „Ohmatdit”.

Apoi, cei 91 de deputați prezenți la ședința plenară a Parlamentului au ținut un minut de reculegere, în picioare, în memoria victimelor atacului.

***

Precizăm că, pe 8 iulie, armata rusă a atacat cu circa 40 de rachete șase regiuni din Ucraina. Bombardamentul a vizat și capitala ucraineană, Kiev, unde a fost țintit inclusiv spitalul de copii „Ohmatdit”. Potrivit celor mai recente date, în urma bomabardamentelor din Kiev, 33 de persoane au fost omorâte, iar 121 – rănite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: