Mișcarea Politică UNIREA a depus actele la CEC pentru înregistrarea blocului electoral
Full Article 2 minutes read

Mișcarea Politică UNIREA a depus actele la CEC pentru înregistrarea blocului electoral

Mișcarea Politică UNIREA a depus pe 29 august actele la Comisia Electorală Centrală pentru a înregistra Blocul Electoral UNIREA. La eveniment au fost prezenți liderul Partidului Liberal (PL) Dorin Chirtoacă, președintele Uniunii Salvați Basarabia (USB) Valeriu Munteanu și președinta Partidului Național Liberal (PNL) Vitalia Pavlicenco.

„Ar fi bine să avem un singur candidat anti-Dodon din partea întregii societăți. Dacă vor fi de acord colegii din alte partide, noi suntem gata în orice zi să facem un pas înapoi”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoacă este candidatul Mișcării Politice UNIREA la alegerile prezidențiale planificate pentru 1 noiembrie.

Pperioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă a început pe 25 august. Conform prevederilor legale, durata acesteia este de 90 de zile și se finalizează odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de președinte de către Curtea Constituțională. Pentru a fi înregistrați de CEC, candidații depun liste de subscripție, care conțin semnăturile a cel puțin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi.

Campania electorală poate începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de data alegerilor.

Amintim că parlamentul a stabilit alegerile președintelui Republicii Moldova pentru data de 1 noiembrie 2020.

Printre cei care și-au anunțat intenția de a candida se numără liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu, liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu și președintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă, din partea Mișcării Politice unioniste UNIREA.

Președintele Igor Dodon nu și-a anunțat oficial candidatura.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: