Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove neagă că Partidul „ȘOR” ar fi adus în țară Sfânta Lumină
Full Article 2 minutes read

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove neagă că Partidul „ȘOR” ar fi adus în țară Sfânta Lumină

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove nu se asociază cu reprezentanții unor formațiuni politice care își asumă meritul aducerii Sfintei Lumini în țară. Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022 în Republica Moldova de către un grup de pelerini din Ucraina și oferită în dar Bisericii Ortodoxe din Moldova.

„Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022 în Republica Moldova de către un grup de pelerini din Ucraina și oferită în dar Bisericii Ortodoxe din Moldova. ÎPS Mitropolit Vladimir a împărțit Sfînta Lumină slujitorilor, care au distribuit-o în sfintele lăcașe ale Moldovei”, se precizează într-un comunicat al Mitropoliei, după ce liderul Partidului „Șor” Ilan Șor și-a atribuit meritul aducerii focului Haric din Ierusalim.

În seara zilei de 23 aprilie, Șor a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la Aeroportul Internațional Chișinău, surprinse în momentul în care deputatul Petru Jardan ar aduce lumina sfântă.

„Mă bucur că, în acest an, ne-a reușit să contribuim la aducerea Focului Haric, de la Ierusalim la Chișinău. Vă doresc tuturor sărbători luminate, cu liniște și pace în suflet, alături de cei dragi”, a scris acesta pe Facebook.

Potrivit Mitropoliei, în seara zilei de 23 aprilie, mitropolitul Vladimir împreună cu Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, au mers la Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” de la porțile orașului pentru a întâmpina candelele cu Sfânta Lumină de la Ierusalim și a o aduce în scuarul Catedralei Mitropolitane.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: