Chicu ar putea fi exclus din rugăciunile preoților? Mesajul Mitropoliei Moldovei
Full Article 2 minutes read

Chicu ar putea fi exclus din rugăciunile preoților? Mesajul Mitropoliei Moldovei

Mitropolia Moldovei solicită oficierea slujbelor religioase în incinta bisericilor. Despre acest lucru se anunță într-o scrisoare adresată premierului Ion Chicu și Comisiei extraordinare de sănătate publică. În caz contrar, Mitropolia Moldovei își asumă „dreptul canonic și moral” de a exclude conducerea țării din pomenirea și rugăciunea bisericii.

„Cu profundă durere și tristețe am luat cunoștință de noile prevederi ale Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică cu privire la oficierea serviciilor divine și a altor manifestări tradiționale religioase, măsuri în vigoare până pe data de 30 iunie, anul curent. Am așteptat cu mare nerăbdare ridicarea mai multor restricții, iar amânarea respectivă revoltă, dezgustă și este chiar jenantă”, se anunță în adresarea sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

„Apreciem măsurile de siguranță care s-au luat, dar considerăm că în privința participării credincioșilor la sfintele slujbe se impune revizuirea acestei hotărâri cu posibilitatea pentru credincioși de a se ruga în biserici, așa cum au făcut-o neîntrerupt și până acum”, anunță aceeași sursă.

În acest sens, reprezentanți Bisericii Ortodoxe solicită ca în cel mai scurt timp, aceștia să fie invitați la masa negocierilor. „În caz contrar ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea Bisericii. Nu luptați împotriva Bisericii, căci cel care o apără este Hristos”, se mai anunță în același mesaj.

Menționăm că recent, Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei ruse s-a adresat conducerii Republicii Moldova cu două scrisori prin care cere să nu fie permisă implantarea cipurilor în oameni „aşa cum ar dori Bill Gates”. Ulterior, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a calificat informațiile privind legătura dintre tehnologia 5G, coronavirus și implantarea cipurilor drept o „prostii, aiureli și tâmpenii”.

 

Adresare Mitropolia Moldovei by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: