Mitropolitul Moldovei – decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Moldovei – decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții

Mitropolitul Moldovei Vladimir a fost decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – ordinul patriarhal „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I. 

Mitropolitul Vladimir a participat pe 13 octombrie la o adunare a bisericii ortodoxe ruse. Reprezentanții Mitropoliei din Republica Moldova declară că ședința a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din Moscova.

La întrunire „au fost discutate 20 de subiecte legate de viața Bisericii”, relatează reprezentanții bisericii moldovenești.

După finalizarea ședinței, mitropolitul Moldovei „a fost decorat de către Preafericitul Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I”.

„Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire”, se menționează într-o declarație a Mitropoliei din Republica Moldova.

La rândul lui, mitropolitul Vladimir a mulțumit patriarhului Kiril pentru ordin, declarând că „și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceiași cale a unității și statorniciei întru credință”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: