Mitropolitul Moldovei – decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Moldovei – decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții

Mitropolitul Moldovei Vladimir a fost decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – ordinul patriarhal „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I. 

Mitropolitul Vladimir a participat pe 13 octombrie la o adunare a bisericii ortodoxe ruse. Reprezentanții Mitropoliei din Republica Moldova declară că ședința a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din Moscova.

La întrunire „au fost discutate 20 de subiecte legate de viața Bisericii”, relatează reprezentanții bisericii moldovenești.

După finalizarea ședinței, mitropolitul Moldovei „a fost decorat de către Preafericitul Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I”.

„Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire”, se menționează într-o declarație a Mitropoliei din Republica Moldova.

La rândul lui, mitropolitul Vladimir a mulțumit patriarhului Kiril pentru ordin, declarând că „și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceiași cale a unității și statorniciei întru credință”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: