Mitropolitul Vladimir îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să participe la alegerile din 20 octombrie 2024
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Vladimir îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să participe la alegerile din 20 octombrie 2024

Într-un apel adresat cetățenilor Republicii Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a subliniat importanța scrutinului prezidențial din 20 octombrie 2024. El i-a îndemnat pe credincioși să participe la vot, indiferent de viziunile politice, considerând acest act o datorie civică esențială.

Mitropolitul a încurajat cetățenii să ia o decizie responsabilă, după o rugăciune și reflectare profundă la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. În mesajul său, a atras atenția asupra impactului pe care rezultatul alegerilor îl va avea asupra viitorului țării și al generațiilor următoare.

„În calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova dar și de concetățean, vă îndemn pe toți să vă îndepliniți conștiincios această datorie pe care o avem cu toții, indiferent de viziunile și preferințele politice personale și să fiți responsabili din punct de vedere cetățenesc.

Iar înainte de a lua această importantă decizie, vă îndemn ca la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie să vă sfătuiți cu cel mai înțelept și nepărtinitor Sfetnic – Mântuitorul nostru Iisus Hristos, după care să luați hotărârea pe care o considerați corectă.

Să fim deci cu luare aminte, pentru că de voturile pe care le vom face în această zi, depinde nu doar prezentul nostru dar și viitorul generațiilor ce vin”, se arată în apelul Mitropolitului.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se vor desfășura în data de 20 octombrie 2024. Concomitent va avea loc referndumul constituțional cu privire la aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: