Model georgian transgender, ucis la Tbilisi. Principalul suspect a fost reținut
Full Article 2 minutes read

Model georgian transgender, ucis la Tbilisi. Principalul suspect a fost reținut

Modelul transgender din Georgia Kesaria Abramidze a fost găsită moartă în casa ei de pe strada Didi Digomi din Tbilisi, scrie postul de televiziune georgian Rustavi 2, care citează Ministerul de Interne. Potrivit sursei citate, pe corpul lui Abramidze, în vârstă de 37 de ani, au fost găsite mai multe urme de înjunghiere.

Potrivit presei georgiene, oamenii legii au arestat un suspect. Nu este încă o versiune oficială, dar se presupune că acesta ar fi iubitul modelului.

„Ofițerii Departamentului de Poliție din Tbilisi al Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a activităților operaționale și a acțiunilor de investigație, l-au reținut pe B. J., născut în 1998, sub acuzația de omor cu premeditare comise pe criterii de gen, cu cruzime deosebită”, se arată în declarația Ministerului Afacerilor Interne.

Este al treilea caz de crimă a unei persoane transgender, înregistrat în Georgia, în ultimii 10 ani.

Menționăm că, pe 17 septembrie, Parlamentul Georgiei a aprobat proiectul de lege care restrânge drepturile LGBTQ+, o măsură similară legilor adoptate în Rusia.

Proiectul de lege, introdus de partidul de guvernământ, Visul Georgian, la începutul acestui an, cuprinde interdicții privind căsătoriile între persoane de același sex, adopția de către cupluri de același sex, schimbarea genului, susținerea publică a relațiilor și persoanelor LGBTQ+ și prezentarea acestora în mass-media.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: