Modificări în lista documentelor necesare străinilor la traversarea frontierei Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Modificări în lista documentelor necesare străinilor la traversarea frontierei Republicii Moldova

Cetățenii Elveției, Italiei, Lituaniei și Germaniei vor putea traversa frontiera Republicii Moldova și cu pașaportul temporar. Iar cetățenii Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Irlandei și Slovaciei vor avea dreptul să traverseze frontiera Moldovei inclusiv cu pașaportul de urgență. Potrivit autorităților, decizia a fost luată pentru a asigura libera circulație a persoanelor „având la bază eliberarea de către unele state a unor documente de călătorie de tip nou”.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au raportat pe 5 iunie că Guvernul a aprobat modificări la lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului, proiectul actului normativ a fost elaborat în temeiul Legii privind resortisanții statelor terțe care au obligația deținerii unei vize și resortisanții statelor terțe care sunt exonerați de obligativitatea deținerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova.

„Scopul general al acestui proiect este asigurarea respectării drepturilor fundamentale la libera circulație a persoanelor, având la bază eliberarea de către unele state a unor documente de călătorie de tip nou. Un alt motiv care justifică necesitatea modificărilor este practica din punctele de trecere a frontierei de stat, care indică necesitatea intervenției normative în raport cu cetățenii statelor exonerați de obligativitatea deținerii unei vize la intrarea, ieșirea și tranzitarea teritoriului țării noastre”, au menționat reprezentanții Ministerului.

Potrivit hotărârii de Guvern, la lista documentelor de călătorie emise de Confederația Elvețiană, Republica Italiană, Republica Lituania și Republica Federală Germania se adaugă pașaportul temporar, care urmează a fi acceptat pentru traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova.

Totodată, la lista documentelor de călătorie pentru Regatul Belgiei, Regatul Danemarcei, Republica Finlanda, Republica Franceză, Republica Irlanda și Republica Slovacă se adaugă pașaportul de urgență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: