Moldova analizează 3 scenarii în care Gazprom ar putea limita livrările. Spînu: putem să ne așteptăm la oricare
Full Article 2 minutes read

Moldova analizează 3 scenarii în care Gazprom ar putea limita livrările. Spînu: putem să ne așteptăm la oricare

Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că autoritățile de la Chișinău examinează trei scenarii în cazul unor limitări sau a sistării complete a livrărilor de gaze naturale de Gazprom. Toate sunt analizate în aceeași măsură. 

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a menționat că se examinează ca Gazprom să limiteze furnizarea gazelor naturale în proporție de 35%, așa cum a fost în octombrie anul trecut, sau în proporție de 50%. Autoritățile se gândesc și la scenariul că partea rusă ar putea sista integral livrarea de gaze naturală, în proporție de 100%.

„Noi analizăm toate trei scenarii în aceeași măsură. Ținând cont de evoluții, putem să ne așteptăm la oricare scenariu”, a menționat Spînu.

Referindu-se la discuția cu reprezentanții Gazprom, oficialul moldovean a spus: „Din păcate nu avem un răspuns. Cunosc că Moldovagaz este în discuții cu Gazprom. Noi am făcut un demers prin care am solicitat de nenumărate ori să ne fie spusă care este poziția. Sper că totuși pe parcursul lunii august să avem această discuție și să avem claritate”, a conchis Spînu.

De menționat că tot astăzi, vicepremierul Andrei Spînu a spus că moldovenii vor avea căldură în casă indiferent de scenariile care vor derula. Totuși, oficialul a menționat că va trebui de economisit. Astfel autoritățile își propun o reducere voluntară de minimum 15% din consumul de gaz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: