„Moldova continuă să fie alături de Ucraina”. Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul ucrainean la Chișinău
Full Article 1 minutes read

„Moldova continuă să fie alături de Ucraina”. Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul ucrainean la Chișinău

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul ucrainean la Chișinău Marko Șevcenko, în contextul marcării unui an de la invazia rusă în țara vecină. Șefa statului a transmis condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut oamenii dragi în acest război nejustificat. 

Maia Sandu l-a asigurat pe ambasadorul Șevcenko despre faptul că Moldova continuă să fie alături de poporul ucrainean în această luptă pentru democrație și libertate.

„În dialogul lor, interlocutorii au menționat că astăzi suntem nevoiți să luptăm și cu propaganda și dezinformarea și că nu trebuie să ne lăsăm mințiți și manipulați de cei care justifică acest război, de asemenea se vor face eforturi comune ca adevărul să fie cunoscut. Totodată, s-a discutat și despre provocările de securitate și despre cum ar putea evolua lucrurile în următoarele luni”, se arată în comunicatul instituției prezidențiale.

Totodată, Președinția a anunțat că se alătură campaniei europene #LightUpUkraine, prin care își exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean. Astfel, începând cu ora 19:00, iluminatul clădirii prezidențiale va fi stins.

Precizăm că atât Parlamentul, cât și Guvernul Republicii Moldova s-au alăturat inițiativei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: