Moldova în ceață. Vizibilitate de maxim 200 de metri
Full Article 1 minutes read

Moldova în ceață. Vizibilitate de maxim 200 de metri

Serviciul Hidrometeorologic a emis un cod galben de ceață valabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe 10 octombrie, între orele 03:00 și 11:00. Vizibilitatea va fi de maxim 200 de metri. 

Serviciul Hidrometeorologic a anunțat, pe 9 octombrie, că întreg teritoriul Republicii Moldova va fi sub cod galben de ceață.

Avertizarea va fi valabilă pe 10 octombrie, de la ora 03:00 până la ora 11:00.

„Pe arii extinse se prevede ceață cu vizibilitatea de 200 m și mai puțin”, au comunicat reprezentanții Serviciului.

Instituția a adăugat că, pe timp de cod galben de ceață, condițiile vremii „sunt potenţial periculoase”.

Șoferii au fost îndemnați să adapteze viteza de rulare la condiţiile de trafic, să circule cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara lor, să fie atenți la drum în condițiile în care pietonii sunt greu de observat. „Distanţele sunt mai greu de calculat când vizibilitatea este redusă, de aceea, nu vă apropiați prea mult de maşina din faţă”, se mai arată în mesajul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Moldova în ceață. Vizibilitate de maxim 200 de metri


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: