Moldova, în clasamentul final al unuia dintre cele mai celebre concursuri de fotografie din lume
Full Article 2 minutes read

Moldova, în clasamentul final al unuia dintre cele mai celebre concursuri de fotografie din lume

Fotografia bisericii din lemn din satul Gîrbova, Ocnița, s-a clasat pe locul 11 la concursul internațional Wiki Loves Monument 2022. Autorul lucrării este Iurie Șveț, cunoscut pentru relatări despre istoria capitalei.

În cadrul concursului au fost premiate cele mai bune 15 imagini din toată lumea.

„Acestea sunt cele mai bune 15 imagini din toată lumea. Suntem încântați și mândri să anunțăm că locul 11 a fost atribuit imaginii lui Iurie Șveț de la Muzeul Satului din Chișinău – aceasta fiind prima dată în istoria concursurilor „Wiki Loves …” când Moldova a fost recunoscută la acest nivel”, a menționat Wiki Loves Monuments Moldova, organizatorul fazei naționale a concursului.

Wiki Loves Monuments este un concurs de fotografie internațional, în care participanții sunt invitați să publice pe Wikipedia imaginile lor cu monumente arhitecturale, istorice și de artă. Până în 2022 (inclusiv) numărul total de imagini încărcate a ajuns la aproximativ 2,75 milioane. Astfel, acesta este cel mai amplu concurs de fotografie din lume.

În 2022, din peste 150.000 de imagini înscrise, 337 de fotografii au fost selectate de către jurații celor 36 de concursuri naționale pentru a concura pentru titlul de imagine câștigătoare a concursului internațional Wiki Loves Monuments 2022.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: