Moldova, într-un nou val de Covid? Numărul de infectări a crescut cu 50% într-o săptămână
Full Article 1 minutes read

Moldova, într-un nou val de Covid? Numărul de infectări a crescut cu 50% într-o săptămână

Autoritățile din sănătate comunică despre 3 360 cazuri noi de COVID. Infecțiile sunt confirmate în perioada 11-17 iulie, fiind cu 1 510 cazuri mai multe în comparație cu perioada 4-10 iulie. 

Pe 19 iulie, Ministerul Sănătății a comunicat situația la COVID-19 din ultimele 7 zile. Astfel, în această perioadă au fost făcute 24 324 teste la Covid, în rezultatul cărora au fost confirmate 3 360 cazuri de infecție.

În aceeași perioadă au murit din cauza virusului 8 persoane.

Autoritățile mai anunță că în perioada 11-17 iulie au fost administrate 2 318 doze de vaccin.

Amintim că pe 12 iulie curent, ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că în Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19. Totodată, oficialul a menționat că Republica Moldova se află în cod verde, cu excepția a 3 localități. „Raionul Ialoveni, Anenii Noi – cod galben și Chișinău se află în cod portocaliu din această săptămână”, a spus Nemerenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: