Moldova, într-un nou val de Covid? Numărul de infectări a crescut cu 50% într-o săptămână
Full Article 1 minutes read

Moldova, într-un nou val de Covid? Numărul de infectări a crescut cu 50% într-o săptămână

Autoritățile din sănătate comunică despre 3 360 cazuri noi de COVID. Infecțiile sunt confirmate în perioada 11-17 iulie, fiind cu 1 510 cazuri mai multe în comparație cu perioada 4-10 iulie. 

Pe 19 iulie, Ministerul Sănătății a comunicat situația la COVID-19 din ultimele 7 zile. Astfel, în această perioadă au fost făcute 24 324 teste la Covid, în rezultatul cărora au fost confirmate 3 360 cazuri de infecție.

În aceeași perioadă au murit din cauza virusului 8 persoane.

Autoritățile mai anunță că în perioada 11-17 iulie au fost administrate 2 318 doze de vaccin.

Amintim că pe 12 iulie curent, ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că în Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19. Totodată, oficialul a menționat că Republica Moldova se află în cod verde, cu excepția a 3 localități. „Raionul Ialoveni, Anenii Noi – cod galben și Chișinău se află în cod portocaliu din această săptămână”, a spus Nemerenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: