Moldova la Jocurile Olimpice: doi sportivi debutează la lupte, iar unul concurează în finala probei de aruncare a discului
Full Article 2 minutes read

Moldova la Jocurile Olimpice: doi sportivi debutează la lupte, iar unul concurează în finala probei de aruncare a discului

Trei sportivi din Republica Moldova vor evolua în data de 5 august la Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Ministerul Educației. Este vorba despre Irina Rîngaci și Victor Ciobanu, care va debuta la proba de lupte, și Alexandra Emilianov, care va concura în finala probei de aruncare a discului. 

Irina Rângaci, la lupte feminine, și Victor Ciobanu, la lupte greco-romane, vor fi primii reprezentanți ai Republicii Moldova care vor intra în concursul probei de lupte de la Olimpiada din Paris.

Ambii sportivi din țara noastră se vor duela în prima lor întâlnire cu reprezentanți din Coreea de Nord. Irina Rîngaci o va înfrunta pe Sol Gum Pak, în timp ce Victor Ciobanu va lupta contra lui Se Ung Ri.

Concursul de lupte feminine și greco-romane va începe la 16:00, ora Chișinăului, pe Arena Champ-de-Mars.

Tot în această seară, de la ora 21:30, va evolua în finala probei de aruncarea discului și atleta Alexandra Emilianov. În calificări, ea a înregistrat al șaselea, cel mai bun rezultat, de 64,33 metri.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoara în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi în cadrul a 10 probe.

Țara noastră a obținut până acum două medalii de bronz la Olimpiada de la Paris. Acestea au fost câștigate de judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: