Moldova va achita cu circa $400 mai mult, în septembrie, pentru gazul rusesc
Full Article 1 minutes read

Moldova va achita cu circa $400 mai mult, în septembrie, pentru gazul rusesc

Republica Moldova va achita Gazpromului cu peste 400 de dolari mai mult pentru pentru o mie de metri cubi de gaze naturale livrate în luna septembrie. Un anunț cu privire la costul gazelor naturale pentru luna curentă a fost făcut de directorul general al Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Prețul de achiziție al gazelor naturale, furnizate Republicii Moldova în luna septembrie, se va ridica la 1.882,78 dolari SUA per mia de metri cubi pentru SA „Moldovagaz””, a comunicat Vadim Ceban, pe Telegram. 

De menționat că în luna august, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova a fost 1458,5 dolari SUA la mia de metri cubi. În iulie, țara noastră a cumpărat gaze naturale la un preț de 980 de dolari SUA pentru mia de metri cubi.

Totodată, în luna iunie, Moldova a procurat gazul rusesc cu 880 de dolari pentru mia de metri cubi. Pentru luna mai, prețul de achiziție al gazelor naturale era 919 de dolari pentru o mie de metri cubi, pe când în aprilie Moldova achita 1 194 de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: