Moldova va avea încă doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-au calificat
Full Article 2 minutes read

Moldova va avea încă doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-au calificat

Înotătorii din Republica Moldova Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după rezultatele obținute la Campionatul European de la Belgrad. Informația a fost confirmată de Federația Independentă de Sporturi Nautice din țara noastră. 

Campionatul European de înot de la Belgrad, Serbia, s-a desfășurat în perioada 17 – 23 iunie.

În cadrul competiției, Tatiana Salcutan din Tiraspol s-a plasat pe locul 10 în semifinala la distanța de 200 m spate, cu rezultatul – 2.12.73.

Iar Pavel Alovatki din Chișinău a demonstrat cel mai bun rezultat la distanța de 400 m liber – 3:57.80. Acesta a fost printre cei mai buni 16 înotători de la campionat, ocupând locul 14. 

Competiția s-a desfășurat în bazinul deschis în condiții de căldură de 40 de grade și sportivilor le-a fost greusă se adapteze, ceea ce a afectat rezultatele. Unii sportivi au fost nevoiți chiar să se retragă de la distanțele declarate. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că sportivii noștri au participat la 5 semifinale, clasându-se între cei mai buni 16 sportivi din Europa”, se arată într-un comunicat publicat de Federația Independentă de Sporturi Nautice din Republica Moldova.

Campionatul a identificat doi sportivi care s-au calificat conform evaluării punctelor World Aquatics pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Сonform cotelor alocate de Federațiaa Internațională World Aqurics, locurile au fost primite de Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki – ambii maeștri internaționali ai sportului.

Precizăm că Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august. Până acum, 16 sportivi din Republica Moldova s-au calificat la olimpiadă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: