Moldova va impune regim de vize Rusiei? Răspunsul ministrului de Externe, Mihai Popșoi
Full Article 2 minutes read

Moldova va impune regim de vize Rusiei? Răspunsul ministrului de Externe, Mihai Popșoi

Republica Moldova nu planifică să introducă regim de vize pentru cetățenii Federației Ruse, or o interdicție în acest sens ar primi un răspuns „în oglindă” din partea Moscovei. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, într-un interviu pentru NewsMaker.

„Regimul de vize are efectul de oglindă și nu putem expune concetățenii noștri care se află în Federația Rusă. Prin urmare, subiectul vizelor nici măcar nu este acum pe ordinea de zi”, a declarat Mihai Popșoi.

Întrebat cum se vor dezvolta relațiile cu Rusia, șeful diplomației de a Chișinău a declarat că va fi „greu să vorbim despre îmbunătățirea relațiilor” dintre Republica Moldova și Federația Rusă, cel puțin până la încheierea războiului din Ucraina și până când Ucraina va recăpăta teritoriile ocupate ilegal de Rusia.

„Aceste relații sunt acum la cel mai de jos punct din istoria relațiilor noastre diplomatice. Și acest lucru este ușor de explicat: Putin și Kremlinul duc un război agresiv, comițând genocid împotriva vecinilor și prietenilor noștri ucraineni. Prin urmare, în viitorul apropiat, până la încheierea acestei invazii și până când Ucraina va recăpăta teritoriile ocupate de Rusia, este greu să vorbim despre îmbunătățirea relațiilor noastre. Deocamdată, Rusia este o țară agresoare și continuă să omoare oameni nevinovați, copii, bătrâni și femei cu o cruzime de nedescris”, a mai declarat Mihai Popșoi.

Interviul integral, acordat de ministrul de Externe pentru NM, îl puteți citi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: