Moldovagaz va avea un nou președinte al Consiliului de Supraveghere
Full Article 2 minutes read

Moldovagaz va avea un nou președinte al Consiliului de Supraveghere

Compania moldo-rusă Moldovagaz va avea un nou președinte al Consiliului de Supraveghere. Acest lucru se datorează faptului că Elena Burmistrova, fostul vicepreședinte al consiliului de administrație al Gazprom și director general al Gazprom Export, se mută în funcția de prim-vicepreședinte al Gazprombank, o companie controlată de holding rusesc de gaze, scrie infomarket.

Aceste și alte remanieri de personal la Gazprom vor afecta și Moldovagaz, unde Elena Burmistrova este președinte al Consiliului de supraveghere din aprilie 2019. 

De exemplu, ar putea fi Vitalii Markelov, vice-președinte al consiliului de administrație al Gazprom. Noul șef al Gazprom Export, Dmitri Handoga, a fost membru al Consiliului de supraveghere al Moldovagaz timp de mai mulți ani, din care mai fac parte Serghei Kuzneț (membru al Comitetului de conducere al Gazprom, șef al Departamentului Gazprom) și Kirill Neuimin (șef al Departamentului Gazprom) din partea rusă.

Din partea Republicii Moldova, Constantin Boroșan, secretar de stat la Ministerul Energiei, este membru al Consiliului de Supraveghere al Moldovagaz.

Anterior, sa anunțat că expertul economic Serghei Tofilat va fi numit membru al Consiliului de supraveghere al Moldovagaz.

Moldovagaz este una dintre cele mai mari companii din Moldova. Moldovagaz SA a fost înființată în 1999, iar acționarii săi principali sunt: ​​​​Gazprom (50%+1 acțiune), guvernul moldovean (35.33%) și autoritățile PMR nerecunoscute ( 13,44%)”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: