Moldovenii care au pașapoartele expirate vor putea călători. Termenul de valabilitate, prelungit automat
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care au pașapoartele expirate vor putea călători. Termenul de valabilitate, prelungit automat

Termenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat în perioada 1 ianuarie 2020 sau urmează să expire până la 30 decembrie 2022 va fi prelungit. Declarația a fost făcută, pe 18 mai, de prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

„Începând cu 1 lunie, va fi prelungit termenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022. Valabilitatea lor va fi extinsă automat până la 30 iunie 2023″, a precizat Gavrilița.

Premierul a vorbit și despre motivele pentu care autoritățile au recurs la o asemenea decizie.

„Noi am avut foarte mulți cetățeni care în timpul pandemiei nu au putut veni acasă, nu și-au putut perfecta actele. Și acum avem o creștere semnificativă la pașapoarte cauzată de războiul din Ucraina. Avem rânduri foarte mari, inclusiv la consulatele din afara țării”, a declarat oficialul.

În acest fel, Gavrilița a precizat că oamenii nu vor trebui să vină la centrele multifuncționale sau la consulate.

„Pașapoartele se vor considera extinse. Această măsură a fost deja aplicată de mai multe țări care se confruntă cu asemenea probleme. Procedura este că se anunță organizația internațională specializată și când se scanează pașaportul, imediat se vede că acesta este valabil până în 30 iunie 2023″, a conchis premierul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: