Moldovenii din Israel pot beneficia de „Pașaport Verde” după vaccinarea anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Moldovenii din Israel pot beneficia de „Pașaport Verde” după vaccinarea anti-Covid

Cetățenii Republicii Moldova care au fost vaccinați sau au fost bolnavi și s-au tratat de Covid-19 în Israel pot obține în format electronic documente confirmative. Informația a fost publicată de către Ambasada Moldovei în Israel, pe 22 martie.

Este vorba despre:

• Certificatul de vaccinare intră în vigoare la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze și este valabil timp de 6 luni.

• Pașaportul Verde – care este eliberat persoanelor vaccinate (la o săptămână după eliberarea celei de-a doua doze) sau persoanelor care s-au infectat cu COVID-19 și s-au însănătoșit;

• Certificatul de recuperare – care confirmă faptul că persoana respectivă s-a infectat cu COVID-19 și s-a înănătoșit. Documentul este valabil până pe 30 iunie 2021.

Pentru a avea acces la documentele menționate trebuie accesată pagina web : https://corona.health.gov.il/ru/green-pass/.

Se selectează tipul documentului solicitat (unul din cele trei), la rubrica documentul de identitate se selectează “Pașaport”, se introduce seria și numărul, se introduce numărul de telefon, ziua/luna/anul nașterii, e-mail, se bifează consimțământul prelucrării datelor personale de către Ministerul Sănătății.

După consumarea acestei proceduri veți primi un cod de 6 cifre pe telefonul indicat. La introducerea acestuia în caseta de dialog, documentul va fi expediat pe poșta electronică.

Reprezentanții misiunii diplomatice reiterează că cetățenii Republicii Moldova care se află în Israel au dreptul la vaccinare și se pot adresa oricând pentru a beneficia de acest serviciu cu titlu gratuit.

***

Israelul a vaccinat deja peste 50% din populație cu ambele doze și a introdus un certificat de vaccinare, pentru a oferi persoanelor imunizate posibilitatea de a se bucura de activități care în ultimul an au fost interzise sau strict limitate. Beneficiarii „Pașapoartelor Verzi” sunt supuși unui număr mai redus de restricții, față de persoanele nevaccinate.

Privind Certificatul de vaccinare și “Pașaportul Verde”

Cetățenii Republicii Moldova care au fost vaccinați sau au fost…

Publicată de ‎Ambasada Republicii Moldova în Israel/שגרירות רפובליקת מולדובה בישראל‎ pe Luni, 22 martie 2021

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: