Naslavcea, împânzită de poliție și militari. Accesul este restricționat, aparatele de zbor supraveghează zona
Full Article 2 minutes read

Naslavcea, împânzită de poliție și militari. Accesul este restricționat, aparatele de zbor supraveghează zona

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, în prezent, a𝐜𝐜𝐞𝐬ul este 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐫𝐝 𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐍𝐚𝐬𝐥𝐚𝐯𝐜𝐞𝐚. La fața locului lucrează o echipă condusă de un procuror, iar poliția de frontieră supraveghează zona cu ajutorul aparatelor de zbor.

Accesul în zona din extremitatea de nord a localității Naslavcea, aflată la frontieră cu Ucraina, inclusiv accesul pe insulă, a fost restricționat, urmare a căderii în această dimineață a resturilor unei rachete, doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

În prezent, Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova, cu mijloace proprii, a dispus supravegherea aeriană a spațiului în zona de frontieră cu Ucraina, iar sectoarele poliției de frontieră Otaci și Ocnița au fost introduse în  regim special de activitate. De asemenea a fost sporit numărul patrulelor poliției de frontieră pe fâșia verde, aflată pe granița cu Ucraina, în zona Naslavcea. 

La moment, are loc documentarea evenimentului de către o echipă condusă de un procuror.

Reamintim că în această dimineață resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că, în această dimineață, a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 Km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. 

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: