„Neapărat să mâncați acolo”. Ambasador, despre cum un președinte de țară i-a recomandat un restaurant moldovenesc
Full Article 2 minutes read

„Neapărat să mâncați acolo”. Ambasador, despre cum un președinte de țară i-a recomandat un restaurant moldovenesc

Fostul președinte islandez Guðni Thorlacius Jóhannesson, al cărui mandat prezidențial a expirat în iulie curent, i-a recomandat ambasadoarei Moldovei în această țară, Liliana Guțan, să meargă la restaurantul unei familii de moldoveni, din Islanda. Recomandarea i-a fost făcută când Guțan și-a prezentat scrisorile de acreditare. Jóhannesson i-a spus ambasadoarei că el și familia sa mănâncă cu regularitate în acest local. Precizările au fost făcute de Liliana Guțan într-un interviu pentru NewsMaker. 

„Atunci când m-am acreditat la președintele Islandei, anterior, acum avem o doamnă președintă… când i-am prezentat scrisorile de acreditare și am vorbit conform tezelor politice, domnul președinte neoficial mi-a spus: să mergeți neapărat să mâncați acolo unde mănâncă familia mea – este restaurantul unei familii de moldoveni. (…) Am fost, sunt extraordinari. În Islanda avem o diasporă tânără, vârsta medie ar fi în jur de 35-40 de ani. Sunt atât de activi, plini de viață, au proiecte, trăiesc cu o stare de bine care nu le-a dat-o nimeni, și-au creat-o ei în condiții extrem de grele”, a povestit ambasadoarea Moldovei în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda Liliana Guțan.

Ambasadoarea a mai vorbit în cadrul interviului pentru NewsMaker despre relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și statele nordice, de ce aceste țări au fost alese pentru testarea votului prin corespondență, succesul afacerilor moldovenești în nordul Europei, cât de bine ne cunosc nordicii, dar și cum a convins Norvegia să acorde suport Moldovei pentru compensarea plăților la gaz și lumină.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: