Doi oameni au murit la Moscova după ce au mâncat pepene verde. Angajatul unui magazin a fost condamnat la închisoare
Full Article 2 minutes read

Doi oameni au murit la Moscova după ce au mâncat pepene verde. Angajatul unui magazin a fost condamnat la închisoare

Pe 9 septembrie 2021, trei membri ai aceleiași familii au fost transportați la spital cu intoxicație acută. Ca urmare, o femeie de 61 de ani și nepotul ei de 15 ani au murit. Înainte de spitalizare, toți trei au mâncat pepene verde cumpărat de la magazinul «Магнит». În urma dosarului penal intentat pe acest caz, un exterminator a fost condamnat la cinci ani de închisoare, informează Meduza

Potrivit sursei citate, pe pepenele verde din care a mâncat familia, dar și pe alții din acel magazin, specialiștii au găsit urme de lambda-cyhalothrin (ingredientul activ al insecticidului Cihalotrină), care a și fost cauza otrăvirii.

În acest dosar a fost reținut Anton Kotov – exterminatorul din cadrul companiei companiei «Климовск-Дез», care a efectuat verificările în rețeaua de supermarketuri «Магнит».

Potrivit anchetei, Kotov, „dorind să-și reducă volumul muncii”, nu a informat reprezentanții magazinului cu privire la măsurile de precauție, a cerut reprezentantului magazinului să părăsească sediul și „a prelucrat zona comercială cu produse alimentare în ea, inclusiv pepeni neambalați”. Kotov a pledat nevinovat.

Presa a scris că în sângele morților au fost găsite urme de etilenglicol, o substanță cu efecte toxice și otrăvitoare, care este folosit ca componentă a lichidelor de frână și a antigelului, a agenților de curățare a sticlei, a lustruirii pantofilor și în alte scopuri. S-a raportat că, la scurt timp după otrăvire, locuitorilor blocului unde a locuia familia, care s-a intoxicat, li s-a interzis să folosească apă, iar experții criminaliști au făcut multe fotografii cu robinetele și coloanele de apă din casă. În același timp, de pe aceeaşi stradă au fost internate mai multe persoane cu simptome de otrăvire, inclusiv copii.

La doi ani de la incident, pe 22 august 2023, Procuratura regiunii Liublino sin Moscova l-a condamnat pe exterminătorul Anton Kotov la cinci ani de închisoare.

Bărbatul a fost găsit vinovat de furnizarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță, ceea ce a cauzat din neglijență moartea unei persoane (alineatul 3 a articolului 238 din Codul penal al Federației Ruse).

De asemenea, instanța l-a oblicat pe Kotov să plătească victimelor prejudiciu moral în valoare de șase milioane de ruble (n.r aproximativ 1 132 200 lei).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: