Nekoglai a fost expulzat din Rusia și urmează să ajungă în Moldova. Adolescenții de pe TikTok îi copiază parodia
Full Article 2 minutes read

Nekoglai a fost expulzat din Rusia și urmează să ajungă în Moldova. Adolescenții de pe TikTok îi copiază parodia

Bloggerul Nicolai Lebedev, originar din Republica Moldova și cunoscut publicului larg drept Nekoglai, a fost expulzat din Rusia, informează RBK pe 24 noiembrie. Între timp, Novaya Gazeta semnalează că pe TikTok a fost lansat un flashmob în susținerea sa, iar mai mulți adolescenți i-au copiat parodia față de soldatul rus, video care i-a adus lui Nekoglai expulzarea din Federația Rusă.

Bloggerul de 22 de ani a fost acuzat că a încălcat regimul migrațional. Anterior, el a filmat un video în care parodiază un soldat rus care aruncă înapoi o grenadă lansată de o dronă. Șefa „Ligii pentru internet în siguranță” Ecaterina Mizulina a depus o plângere la Procuratură și la Ministerul rus de Interne. Aceasta a cerut inițierea unui dosar penal pe numele lui Nicolai Lebedev pentru discreditarea armatei ruse.

„Mizulina, lucrezi bine. Ai văzut discreditare în acest video? Timp de 45 de ani ai tăi sau câți ai așa și nu ai învățat engleza? Nici măcar la nivel de începător? Arăți amuzant”, i-a răspuns bloggerul.

@nekoglai

#nekoglai #war 🚸FAKE GRENADE🚸

♬ som original – NewJev

Soldatul pe care l-a ironizat Nekoglai este rus, iar imaginile cu acesta au fost promovate intens de presă.

Ne mândrim cu curajul și reacția conaționalului nostru Alexei din diviziunea 138 a brigăzii de tragere, dislocat în localitatea Kamenka din regiunea Vyborgsky”, au scris autoritățile din Leningrad.

Pe 9 noiembrie, Nekoglai a fost reținut, iar ulterior, judecat.

Potrivit presei ruse, pe 24 noiembrie, Nekoglai a fost urcat în avion și la ora 7:00 a decolat spre Armenia. A fost aleasă această destinație pentru că Rusia nu are curse directe în prezent spre Republica Moldova.

Între timp, pe TikTok, mai mulți tineri au publicat înregistrări video similare cu cele care au provocat scandalul în care este vizat Nekoglai.

Nekoglai are pe TikTok 9 milioane de urmăritori.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: