Nemerenco: Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut cu 85% în ultima săptămână
Full Article 2 minutes read

Nemerenco: Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut cu 85% în ultima săptămână

În perioada 20-26 iunie, în Republica Moldova au fost depistate 465 cazuri noi de Covid, cu 214 mai multe decât săptămâna precedentă. În acest sens, ministra Sănătății a declarat că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri cu 85%. 

„Avem o creștere în ultima săptămână și este o creștere și în Europa, și în lume, a cazurilor de Covid. Spre exemplu în Republica Moldova am înregistrat în ultimele șapte zile o creștere cu 85%”, a comunicat Nemerenco.

Ministra a mai precizat că „tulpina nouă are o contagiozitate foarte ridicată dar, totodată, un val foarte rapid de scădere”.

„Noi suntem pregătiți din punct de vedere al stocurilor de teste, de echipamente de protecție care sunt distribuite în toate spitalele. Această infecție nu a dispărut, trebuie să fim vigilenți”, a conchis Nemerenco.

De menționat că în perioada 20-26 iunie au fost efectuate 13 899 de teste. În aceeași perioadă au decedat 4 persoane.

Amintim că pe 27 iunie, Boris Gîlcă, șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, a spus că numărul cazurilor noi de Covid este în creștere. Potrivit lui, săptămâna trecută în capitală au fost înregistrate cu 50% mai multe cazuri în comparație cu datele precedente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: